Välj en sida

Godmorgon! Hur är det med dig? Jag sitter fylld med tankar kring förändringar, sånt jag vill förändra av egen maskin, förändringar som jag inte kan styra över men som påverkar min vardag. Vilka förändringar som är mest viktiga just nu och vilka som kan stå och vänta en period. Det är mycket jag vill förändra. En del saker som bara jag själv kan förändra, och det är det som jag kan och ska fokusera på.

Sen är det en mängd saker och situationer som jag vill förändra, men som hur mycket jag än vill ligger det utanför det som är genomförbart för mig! Dessa saker får jag acceptera att det är och blir som det blir.

Om jag gör exakt samma sak idag som igår kan jag förvänta mig exakt samma resultat idag som igår. Att fortsätta med samma arbetsuppgifter, samma rutiner och vanor den här veckan som förra veckan, förra månaden och samtidigt förvänta mig att få ett annat resultat, göra en förändring. Nix, det fungerar ju inte!

Man jag tänker att det finns ju olika typer av förändring, det vi själva vill förändra och den förändring som vi inte kan styra. Det kan vara en förväntad förändring, eller en helt oväntad. Eller det kan vara en positiv förändringa eller en negativ. En del förändringar måste vi acceptera även om vi inte gillar den.

Jag tänker att en bra förändring är den som vi själva bestämmer oss för att genomföra. Inte låta sig styras av andra vad de vill och tycker. Utan lyssna på de egna tankarna, målen och drömmarna.

Om du vet vart du befinner dig idag, vilken situation som du är i yrkesmässigt och på det personliga planet då är det också lättare att skapa en karta hur du kommer till ditt mål, din dröm. Men utan att veta vart du befinner dig är det svårt att veta hur du kan ta dig därifrån. Tänk dig att du är i Göteborg, men vet inte vilken stad du befinner dig i, då är det rätt svårt att hitta en kartan som tar dig till Umeå dit du vill vara.

Jag vill bli bättre på att ta stegen till att göra förändringar som leder till de resultat som i sin tur leder till de drömmar och mål som jag har. Vi kan väl bara komma överens om att sitter jag och gör samma sak idag som jag gjorde för ett halvår sedan och hoppas att det ska ge ett annat resultat, så kommer det inte att fungera om jag vill ha en förändring.

Men, det gäller att välja att förändra och skapa nya vanor ett steg i taget. Att välja det som är viktigast först. Ska idag se över rimligheten i det jag vill jobba och förändra i min vardag.

Nu väntar jag på att våren ska komma med buller och bång här i Stockholm. Att Kungsträdgården ska blomma, solen värmer upp så det blir gott att sitta ute med en kaffekopp i handen.   

Njut och må gott av dagen idag!