Välj en sida

Godmorgon! Har du bra morgonvanor, kvällsvanor eller livsvanor?! Rullar det på och du hinner njuta av dagen, skapat den där vardagen som du mår gott i. Hur lätt är det inte att vilja ha något annat än vad som finns i ens vardag.

Så, lätt att tänka när jag gått ner tio kilo, när jag tränar fyra gånger i veckan, när min relation är hundra – då, kan jag göra det där, då kan jag unna mig att resa, då ska jag……

Dagarna blir till veckor och snabbt har ett år till gått utan att rikgit hunnit med och förstått var dagarna tagit vägen. Jag vet inte hur du har det i din vardag, själv så känner jag att det är dags att stanna upp och reflektera, tänka till hur jag vill att vardagen ska se ut. Vad vilka vanor och rutiner som kan behövas för att det ska bli så bra som det kan vara.

Bra vanor är bra

Jag tror för att en vana ska sätta sig och bli en rutin, som att borsta tänderna morgon och kväll, är det viktigt att utgå från vem vi är. Att göra förändringarna utifrån sig själv, att inte försöka skapa en ”ny” person. Bara bli lite bättre och vara sann mot sig själv.

Att vara tydlig mot sig själv vad det är du faktiskt ska göra, och hur du ska gå tillväga. Ibland krävs det att personer i närheten blir informerad om förändringen.

Konsekvent hålla sig till planen. Där brukar jag falla så många gånger. Sätter igång bra, och sedan faller det bort. Så att vara bestämd och hålla i det som du bestämt dig för!

Att se resultat går inte alltid, (eller aldrig!) på ett par veckor. Det tar sin tid och det måste få vara så.

Hur motsägelsefullt det än låter så stoppar vi oss själva många gånger när vi väljer att göra nya saker, att skapa nya vanor. Det där gamla invana kan kännas tryggare, fast att vi kan vara väl medvetna om att det inte gynna oss i längden.

Att skriva och göra anteckningar kan för många vara ett sätt att hålla sig till planen och det nya. Att skriva om processen och se den utveckling som sker. Då finns det ’bevis’ att det faktiskt sker något bra, som gör att du växer som person, blir starkare och t.o.m kanske modigare!

Ett första steg till något nytt

Något som jag gått och tänkt på under en längre tid är att ge Yogan en plats i min vardag. Men för att det ska ske måste ett försat steg tas i någon riktning. Så, igår kväll hade jag bokat in mig på ett yoga pass, mitt första yoga pass. Min plan är nu att boka in ett pass 1-2 gånger i veckan, och efter en tid lägga till pass, samt att öva hemma.

Kan väl lätt konstatera att min kropp och hela jag kan må bra av att ge Yoga en ärlig chans.

Att fokusera på att andas, att bli något mer rörlig och uthållig det kan ju inte vara annat än bra, eller hur?

Vad är din bästa vana som du absoult inte kan vara utan i din vardag?

Njut och må gott