Välj en sida

God morgon! Hur står det till? Här är en som tagit det ett break från det mesta  kring sociala media och mail under sommaren. Tanken var att jag skulle vara mer produktiv i sommar, att skapa rutiner att skapa innehåll mera regelbundet. Men så blev det helt tvärtom istället. Jag behövde helt enkelt en paus, och göra andra saker. Vilket med största sannolikhet var det jag behövde där och då.

Under två veckor var jag i mitt hus i norra Jämtland. Jag har alltså tagit över det hus som varit mina föräldras. Där rensade jag i garage och utomhus för glatta livet. Kan bara konstatera att den äldre generationen många gånger sparar lite extra på det de där prylarna som ”kan vara bra att ha”! Att rensa bland saker kan vara både uttömmande på energi och ge enerig, men dessa dagar var mera att det tog kraft och energi. Att rensa andras saker är på något sätt en helt annan sak än att rensa och röja bland sina egna ägodelar.

Det är rätt ’enkelt’ att ta en paus från internet när en befinner sig där i mitt hus, eftersom man inte alltid har täckning på mobilen! På gott och ont. Det positiva är att det inte blir något slösurfande, men det negaitva är att inte kunna bli nådd eller nå ut på mobilen om t.ex olyckan skulle vara framme. Inte bra!

De jobbuppgifter jag har är ju näst intill alltid att jobba med dator som främsta verktyg. Så under de veckorna i mitt hus så återupptäckte jag på något sätt glädjen som kropplisligt arbete ger. Köra ved i skottkärra, riva gamla tapeter, måla eller sånt som helt enkelt ska göras i ett hus. För mig ger det någon form av en annan typ av tillfredställse, än det jobb som jag gör framför datorn. Två skilda saker, bra på sitt sätt. Så jag får se om jag lyckas ta in att jobba mera kroppsligt och med händerna framöver.

Hur ser då mina höstplaner ut? Just nu sitter ju jag liksom på två stolar, dvs två olika bolag som ska drivas parallellt. Framtiden får utvisa vad som händer med det andra bolaget. Här på Soulful Business är planen att bli mera konsekvent i det jag gör. Vara mera fokuserad, skapa mera innehåll som du kommer att få glädje och nytta av. Men också bli bättre på att ta hand om och prioritera mig själv, utan mig själv – inget företag.

Just den biten, att ta hand om sig själv, är på sitt sätt nyckeln till att kunna driva ett, ja eller flera företag. Om du själv inte är i harmoni, är det lätt hänt att mycket i vardagen blir helt tungt och svårt. Jag vet av egen hård erfarenhet.

Så, det blir allt för idag.

Njut av dagen och må så gott