Välj en sida

God morgon! Hur är din morgon? Sitter och är lite kluven om jag gillar eller ogillar hösten?! På sitt sätt gillar jag den för den ger en känsla av starta upp nya saker, lite som när man gick i skolan. Köpa nya anteckningsböcker, pennor och nya böcker. Men å andra sidan närmar sig vintern, kyla och snö, vilket jag och min kropp inte gillar överdrivet mycket. Gissar att det är som det mesta, att allt har sin tid och inget är för evigt. Att se hösten för vad det är, och göra det bästa av vintern.

Att komma ut på en tidig morgonpromenad är något som jag ska fokusera på. Vet ju att det gör så gott att komma ut direkt på morgon.

Jobbar med att få ordning på mina mornar, en bra struktur. Inser vikten att det gäller att göra de rätta valen kvällen innan, så att morgonen blir till det bästa. Det funkar inte att sitta upp länge och samtidigt tro att jag är pigg som en lärka klockan sex. Ja, nu är det ju iofs inte måste att jag måste komma mig upp då. Men, dagen blir på sitt bättre om jag faktiskt kommer igång vid den tiden.

Ett mål, eller en dröm jag hade för några år sedan var att vakna utan alarm. Och då menar jag inte att jag ska sova till tio tiden på vardagar. Just det att sova till tio är hur som helst inte aktuellt för mig, det har jag inte gjort på en himla massa år sedan. Utan att vakna utan alarm, då menar jag att vakna när jag är utsövd, låt oss säga  vid sex – halv sju. Att vakna utan att ett skrikande ljud, utan att istället slå upp ögonen och känna sig utsövd. Jag tror fullt och fast på att de går att ’lära’ sig att vakna en viss tid, och då utan alarm. Men, har jag nått det målet då? Ja, mina arbetsuppgifter är nu sånna att jag sitter hemma och arbetar. Har mitt schema, fast det är inte allt enkelt att hålla sig det.

 

Sista kvartalet för året. Det känns liksom dags att titta in i kommande år. Vad ska göras? Vilka mål ska sättas? Vilka drömmar finns? Vad är rimligt att göra i förhållande till den tid som finns? Vissa delar tål att tänkas på medan andra bitar känns självklara. Kommer att skriva ett eget inlägg om det om någon vecka, då förhoppningsvis en del saker blivit lite klarare och tydligare för mig.

Påminnelse till mig själv, är att allt startar med en tanke som sedan formas till hur livet ser ut här just idag. Och att det är bra att vara snäll och omtänksam mot sig själv. Vad kan jag göra idag som gör att jag når dit jag vill vara om ett år?

Vad har du för planer för det här sista kvartalet?

Vi ses snart & ha det så gott