Välj en sida

Godmorgon där ute! Hur är det? En ny dag, lite av den här sommaren som fanns i mängder under maj känns lite som den tagit uppehåll. Det är inte alls lika varmt och skönt längre. Här blåser det mest hela tiden. Vill ha mera sommar och sol.

Något jag vet många funderar på är hur det är att jobba helt digitalt, den digitala ekonomin, hur kan man bli digital nomad. Idag tänkte jag skrapa lite på ytan kring i det, hur jag tänker och några enkla konkreta tips. Tips hur du kan bygga en verksamhet online. Vilket t.o.m är fullt möjligt utan en egen produkt eller tjänst! Smart, om du frågar mig.

Bygga en verksamhet online

Det finns vissa anställningar som innebär att det är fullt möjlighet att arbeta digitlat på distans. Men, alla de alternativ tänker jag inte gå in på. Helt enkelt för jag inte är insatt i det!

Vad jag däremot vet något om är att vara sin egen, entreprenör både off-line och online. Det är vid online entreprenörskap som jag tänker hålla mig till just nu.

Som jag sa, det är inga problem att starta en verksamhet online även om du idag inte har någon egen produkt eller tjänst. Hur då? Det korta, enkla svaret är – att vara affiliate, dvs sälja andras produkter och få provision. Samt att välja sk. High ticket-sale.

Klicka på bilden för att hämta en gratis video serie där du kan lära dig starta en enkel och lönsam verksamhet online. Det är till min engelska sida som du kommer till. 

Att arbeta som online entreprenör gör att arbetsplatsen är platsoberodende. Du måste inte ha tillgång till en kontorslokal, det går att kombinera resor med jobb, det går stanna någon vecka längre i sommarstugan. Ja, du är säker med på vilka möjliheter jag menar.

En sak som jag tycker är viktigt att utvärdera när en startar upp en verksamhet, off-line eller online, är att se på sina egna styrkor och svagheter. Att veta ens styrkor är lika viktigt som att veta vart ens fallgropar är. Bli bättre på det du redan är bra på, lär dig hyfsat det som kan vara dina fallgropar och hellre ta in hjälp på de bitarna.

Ingen kan vara bra på allt. Så, gör det du är bra på och anlita hjälp på övriga bitarna.

Det finnas flera delar som du bör kunna, ja inte från första dagen du startar, men lära dig allt eftersom din verksamhet rullar igång. Planera, organisera, och vara din egen chef. Oavsett offline eller online företag så ska din verksamhet fungera på flera plan. Det kan kännas lyxigt att vara sin egen, helt äga sin tid. Med en bra planering av tid och uppgifter så blir det bra. Kom ihåg att det är du själv som är din egen chef. Ibland krävs det att chefen är sträng och tydlig i det dagliga arbetet! 😉

Att vare en effektiv online företagare är det till en stor fördel om du har mycket enerig coh en hög arbetsetik. Även om du styr din egen tid, så krävs det en hel del arbetstimmar under en vecka. I varje fall vi uppstarten av ett företag. Med tiden kommer det att kunna förändras, då det finns smart verktyg att sätta upp automatiseras system som jobbar för dig, t.o.m när du sover.

Om du idag har en verksamhet där du enbart byter tid mot pengar, då kommer du snabbt se en rad med fördelar att ha ett online system som jobbar för dig 24/7.

En dator, ett skrivblock, ett par pennor och en wifi uppkoppling mera behöver jag inte för min online verksamhet.

 

Starta en enkel och lönsam online verksamhet

Jag tänker så här, du som är intresserad av att veta mera om att starta en verksamhet online, oavsett om du redan idag är företagare med verksamhet eller vill starta upp något helt nytt. Det bästa du kan göra då är att du signar upp dig och hämtar en helt gratis video serie där du lär dig att starta en enkel och lönsam online verksamhet. Klicka här och du har tillgång till första videon om ett par minuter.

En stillsam och rofylld kvällspromenad. 

Sitter du nu med extra många frågor och fundering om och kring digital verksamhet, digital ekonomi, digital nomad nu? Kasta iväg dina frågor och funderingar i en kommtar eller i ett mail till mig!

Ha det så gott