Välj en sida

God morgon! Hur är din morgon? Jag har precis kommit in efter en morgonpromenad. Ibland kan jag bli trött på mig själv när jag inte tar mig ut på morgonen. Vet ju att jag faktiskt mår bättre, och får mera energi av att komma ut dirket på morgonen. Att gå ut på en morgonpromend ska vara lika självklart som att borsta tänder morgon och kväll.

Igår kväll var jag inbokad på yoga- och meditation i slottsparken. Slottparken är oftas dit jag även går på morgonpromenaden, lite lyxigt att ha en slottspark att strosa omkring i. Ja, yoga och meditationen igår kväll fick ställas in pga regn. Synd för mig. Men naturen tror jag jublade lite över att få en stunds regn. Nu hoppas jag det blir i nästa vecka istället!

Att samla enerig och kraft kontinuerligt, att lyssna till när kropp och knopp behöver lite paus och vila, så viktigt. Sen att veta vad som är rätt och att verkligen göra det regelbundet, nja det är inte lika lätt. Varför? Det är något som jag frågar mig själv många gånger. Men, jag jobbar på det. Är helt övertygad om det går lära om, att lyssna på de små inre signalerna som ropar ”Hej, hej nur är det dags att ta en paus” från jobbet under dagen. Eller en tur ut i naturen, eller en helg på spa, eller kanske en ännu längre paus. Ok, men jag börjar med dagen idag.

Det finns så många små ting där ute i naturen att undersöka, dofta och njuta av. 

Idag ska jag påminna mig själv vikten av att komma ihåg små kort paus under dag. 

Samla kraft och energi i det som verkligen ger just det. Att kanske t.o.m blunda för vissa saker som vi vet med oss att det tar mera av oss än vad vi får tillbaka. Själv så väljer jag bort TV nyheter, tidningsnyheter allt som oftats. Bra eller dåligt, men jag får mera energi och kraft att se, läsa och ta in positiva saker, vilket nyheterna allt för sällan levererar.

Det gäller att hitta sitt sätt för att få energi och kraft. När jag sätter mig papper och penna, eller nu finns ju också iPad. När jag får leka med bokstäver att sätta ihop dessa till något då kan tid och rum försvinna.

 

Har du något bra sätt att samla energi och kraft på?

Ha nu en underbar dag