Välj en sida

Vad skulle du göra om pengar inte vore viktigt? Jag gillar den frågan och de tankar som finns kring den frågeställningen. Det finns lika många svar som personer. Men det jag har märkt när personer svarar på den frågan är det finns en passion hos person som kommer fram.

När det finns en passion kring något som du älskar gör att det går att prata om ämnet hur länge som helst med en energi som går att förflytta berg med.

Så vad är det som gör att så många av oss inte gör det som vi verkligen älskar att göra? Vad är det som hindrar dig att förvandla din passion till en inkomst? Vad är det som vi säger till oss själva som gör att vi inte tar den där passionen i livet till något mera än just en passion för en hobby…..

Från idé till kund

Ett hinder kan vara en oro över det blir när passionen är något som vänds till en tjänst, produkt som en kund ska betala för. Kommer passionen överleva det och förbli en passion?

För det första gäller det att se att du har en unik sälj position, det som lockar kunder till dig. De väljer dig eftersom du har skapat något som är annorlunda än alla andra, och just din passion för just det du gör.

Leverera och motivera att ta betalt

Att betala för en tjänst / produkt gör det många gånger mera värdefull, eller att det blir mera värdesatt än om det är helt gratis. Många gånger blir det där seminarium som är helt gratis inte liga uppmärksammat som om besökaren får betala för det.

En person som betalar 2 000:- för ett seminarium lyssnar och är mera uppmärksam vanligtvis än en person som inte lagt pengar på det.

Hoppa av karusellen

Hur kan man bygga ett företag från noll och generera en tillräcklig inkomst för att kunna fortsätta leva, betala mat och hyra?

Ett råd jag fick för många år sedan, och ett råd jag ger vidare är att fortsätta ditt nuvarande arbete. Bygg upp din verksamhet grundat på din passion tills den går med vinst.

Visst det är mera arbeta under en period, dubbelarbete krävs. Men du arbetar för något som du älskar, något som får dig att må bra. Vilket för mig är mycket vårt att kunna arbeta med det jag älskar, och samtidigt kunna leva på det.

Vänd passionen till en business som går att leva på!

Förvandla passion till business

Att lära sig allt på egen hand, vad som krävs för att vända sin passion till business, går självklart. En enklare väg att göra det på är att tillhöra en grupp som redan gjort den resan, som redan har använt sin passion till att skapa en business om de kan leva på.

Jag har ju valt den ”enklare” vägen. Att tillhöra en grupp, eller för min del flera grupper, där alla delar med sig vad som fått dom att bygga sin business, men även vad som får dom att växa som personer.

Är det något jag har lärt mig under mina år som företagare är, att en business handlar om så mycket mera än enbart själva business. Det handlar så mycket om att växa som person, att använda sina styrkor i vardagen i sin business.

Som medlem hos Six Figure Mentors har jag tillång till många verktyg för att växa som person. Varje vecka finns en rad olika live event att medverka i, Wake up-call, meditation och tillgång till flera utvecklande grupper för att stärka sig själv.

Vad älskar du att göra…? 

ha en fin dag